Hei!! Forrige ons var jeg med min datter på 2 år til legen og fikk konstatert ørebetennelse på hø øre,CRP var da 30, hadde økt fra 15 til 30 på 1 døgn. Fikk antibiotika Klacid 50 mg/ ml. 2.5mg x 2. I dag er det mandag og hun har begynt å få feber igjen,

Hei!! Forrige ons var jeg med min datter på 2 år til legen og fikk konstatert ørebetennelse på hø øre,CRP var da 30, hadde økt fra 15 til 30 på 1 døgn. Fikk antibiotika Klacid 50 mg/ ml. 2.5mg x 2. I dag er det mandag og hun har begynt å få feber igjen, er det vanlig når vi er under behandling?? Hadde ørebetennelse i februar også med en annen type antibiotika som heller ikke virket stort. Barnet selv klager ikke over smerter i ørene men har vært mye urolig på natt i perioden imellom kurene, vet det skyldes sikkert økt trykk på natta!!?? men har hevet hodeende også. Hun har hatt så mye feber de siste 2 mnd uten å bli hørt og trodd at jeg har begynt å skrive feber dagbok for å kunne vise dokumentasjon på hvor ofte hun virkelig har feber. Er det noen spesielle undersøkelser jeg skal spørre etter for å egentlig finne ut hvor ille dette er.??? På forhånd takk !!!!!!

Hei,

Det at barnet ditt har fått feber igjen mens hun behandles for ørebetennelse med antibiotika, tyder sterkt på at infeksjonen skyldes virus og ikke bakterier. Ved virusinfeksjoner vil ikke antibiotika (uansett type) ha noen effekt. CRP på 30 kan en se også ved virusinfeksjoner. De fleste ørebetennelser hos barn skyldes virus.

Ved øvre luftveisinfeksjoner forårsaket av virus finner man ofte lette til moderate betennelsesforandringer på trommehinnene, dvs. tegn til ørebetennelse. Ofte vil disse forandringene gå tilbake i løpet av få dager, slik at anbefalingen er å vente med antibiotika, ta ungen tilbake til kontroll etter 2-3 dager for å se om betennelsen da er gått tilbake av seg selv.

Den viktigste behandlingen ved ørebetennelse er nesedråper/nesespray for å holde nesen åpen og for å sikre utlufting av mellomøret.

Bakterielle ørebetennelser gir ofte sterke øresmerter og høy feber hos 2-åringer. Du skriver ikke om jenta går i barnehage. Dersom hun gjør det, er det ikke uvanlig at barn i den alderen kan ha 5-10 luftveisinfeksjoner i året, oftest i vinterhalvåret. For foreldrene kan det føles som om barnet er konstant syk.

Det er også viktig å vite at en temperatur på 38, spesielt om kvelden, kan være normaltemperatur for en 2 -åring. Det er først når barnet blir eldre, at den normale kroppstemperaturen ligger på 37.0.

Det som er viktig hos barn med gjentatte ørebetennelser, er å få sjekket hos fastlegen at ørene/trommehinnene ser fine ut 1-3 uker etter en akutt infeksjon. Hos enkelte barn kan det nemlig tilkomme væske i mellomøret. Kronisk væske i mellomøret kan disponere for nye akutte ørebetennelser og evt. nedsatt hørsel. Du kan lese om både akutt og kronisk ørebetennelse på nettsiden.

Mvh

Jon Skranes

Barnelege

Var dette nyttig for deg?

Nei 
Ja 
0 fant dette nyttig

Aktuelle spørsmål

Gutt 3 år langvarig hoste. Kikhoste da han var 8 mnd. Bør han bruke Cosylan? Astma eller allergi?

Les mer ››

Mage-tarm infeksjon, melkeproteinintoleranse

Les mer ››

Vannkopper

Les mer ››

Kul i bakhodet

Les mer ››

Mistenker blindtarmbetennelse

Les mer ››