Hei. Er i syden og tror at lillejenta mi paa 1 aar har faat Oyekatarr. Hun har gult snorrlignende vaeske som kommer fra ett oye, er lysomfintlig og virker som om oyet er saart. Har kommet litt vaeske som ser ut til aa vaere noe blodtilblandet. Er snakk om

Hei. Er i syden og tror at lillejenta mi paa 1 aar har faat øyekatarr. Hun har gult snorrlignende vaeske som kommer fra ett øye, er lysomfintlig og virker som om øyet er saart. Har kommet litt vaeske som ser ut til aa vaere noe blodtilblandet. Er snakk om meget lite, men det gir farge. Lurer paa om hvordan vi vet om infeksjonen er dypere, slik dere skriver. Har startet med Kloramfenikol salve etter at det ikke hjalp med NaCl-skylling. Skal vi kontakte lege ?

Hei. Dette høres ut som en øyekatarr, eller det som vi kaller konjunktivitt. Gult puss kan vi se både ved øyekatarr forårsaket av virus og bakterier, men vi pleier da å behandle med dråper og salve.

Er jenta også forkjølet? Ensidig affeksjon (bare ett øye er betent) kan tale for bakteriell infeksjon. Her hjemme ville jeg ha anbefalt behandling med Fucithalmic (inneholder fusidinsyre) øyedråper kombinert med Kloramfenikol øyesalve.

Bakterier "i syden" kan være mer resistente. Se om du finner øyedråper som inneholder kloramfenikol eller fusidinsyre og forsøk med dette i noen dager.

Dersom hun ikke blir bedre, bør du kontakte lege. Du bør fortsette behandlingen i et par dager etter at øyet er blitt bra for å hindre at infeksjonen blusser opp igjen.

Øyet bør skjermes mot skarpt sollys.

Mvh

Jon Skranes

Barnelege

Var dette nyttig for deg?

Nei 
Ja 
0 fant dette nyttig

Aktuelle spørsmål

Blod i snørr etter forkjølelse.

Les mer ››

Vondt i magen

Les mer ››

Jente 20 mnd med feber

Les mer ››

Barn med uforklarlige "anfallsliknende" episoder

Les mer ››

Oppkast og diare i 5 dager.

Les mer ››