Hei. Vi har en toåring som i 4 dager nå har hatt feber og tar seg til området over øynene og pannen og indikerer at han har vondt der. Det er ikke spesielt mye snørr og ikke spes tett nese, men har dryppet han hver kveld i tilfelle det var bihulebetennels

Hei. Vi har en toåring som i 4 dager nå har hatt feber og tar seg til området over øynene og pannen og indikerer at han har vondt der. Det er ikke spesielt mye snørr og ikke spes tett nese, men har dryppet han hver kveld i tilfelle det var bihulebetennelse. Han er ok om dagen. Spiser ikke mye, men litt og er blid og fornøyd. Feber kommer om kvelden, rundt 38 grader. Siste dagene har han beggynt å hoste veldig. Indikerer fremdeles at han har vondt i panne området. Han var også litt hoven på øyelokkene, men det gikk over etter to dager. Kan 2 åringer ha bihulebetennele? Hva ellers kan gi den type smerte han viser oss? Takk for svar!

Hei Katrine, småbarn kan få akutt bihulebetennelse, men dette er veldig sjelden da bihulene er svært lite utviklet hos små barn.

Først ved 5-6 års alder vil for eksempel pannebihulen ha utviklet seg i noe særlig grad og før 3 års alder er den nesten ikke utviklet i det hele tatt.

Akutt bihulebetennelse hos førskole/skolebarn kan enten arte seg som en langvarig forkjølelse (mer enn 10 dager) eller en mer kraftig øvre luftveisinfeksjon med høy feber og nedsatt almenntilstand.

Jeg tror derfor ikke at gutten din har bihulebetennelse, men sannsynligvis hodepine pga en øvre luftveisinfeksjon, mest sannsynlig forårsaket av virus.

Hodepinen kan behandles med et paracetamolpreparat. Dersom guttens almenntilstand blir verre, evt. dersom han skulle bli høyfebril, bør du få han undersøkt av lege slik at bakteriell infeksjon kan utelukkes.

Foreløpig synes jeg at du kan se situasjonen an.

Mvh

Jon Skranes

Barnelege

Var dette nyttig for deg?

Nei 
Ja 
0 fant dette nyttig

Aktuelle spørsmål

6 uker gammelt barn med vondt i magen, diaré og oppkast.

Les mer ››

Mage-tarm infeksjon, melkeproteinintoleranse

Les mer ››

Jente på 6 uker med signalgult oppkast

Les mer ››

Gutt på 9 år,smerte i magen rundt navelen og ned på høyre lyske, blindtarmbetennelse?

Les mer ››

Smerter i venstre testikkel

Les mer ››