HeiVi har et spørsmål angående vår sønn på 7 mnd. i det siste så har han begynt å reagere på all middagsmat, frukt og brødmat. Det viser seg som rødt utslett fra øret og nedover kinnet. Han får også røde flekker i nakken. Dette kommer etter bare noen skj

Hei Vi har et spørsmål angående vår sønn på 7 mnd. i det siste så har han begynt å reagere på all middagsmat, frukt og brødmat. Det viser seg som rødt utslett fra øret og nedover kinnet. Han får også røde flekker i nakken. Dette kommer etter bare noen skjeer med mat. Vi stopper å gi han maten også går det vekk etter en liten stund. Han spiser vanlig grøt og drikker melk uten noe særlig reaksjon. Vi mistenker dette for å være matallergi. Det rare er at det røde "utslettet" kommer av forskjellige all slags typer mat. Det er ikke bare en type han reagerer på. Kan han virkelig være allergisk mat så mye? Og er det noen grunn til bekymring?

Hei, Det høres veldig underlig ut at gutten deres skulle være blitt allergisk for en rekke ulike mattyper.

Er det noen andre i familien som er multiallergikere?

Likner utslettet på elveblest (urticaria)?

Jeg vil foreslå at dere avtaler med helsesøster å ta med gutten på helsestasjonen en dag og gi han mat der slik at helsesøster evt. også kan observere den reaksjonen som dere har sett hjemme.

Mvh

Jon Skranes

Barnelege

Var dette nyttig for deg?

Nei 
Ja 
0 fant dette nyttig

Aktuelle spørsmål

Vondt i magen

Les mer ››

Mye forkjølet, hoste og pustebesvær. Barneastma?

Les mer ››

Gutt med rennende øyne

Les mer ››

Gutt på 11 uker med feber

Les mer ››

Jente på 5 år med mollusker

Les mer ››