Datteren vår på 1 1/2 år har fått konstatert bakteriell øyekatarr på begge øynene, og begynte behandling med øyesalve for 5 dager siden. Hun har fortsatt verk rundt øynene om morgenen. Er ellers i fin form, uten feber og uten å være rød på eller rundt øyn

Datteren vår på 1 1/2 år har fått konstatert bakteriell øyekatarr på begge øynene, og begynte behandling med øyesalve for 5 dager siden. Hun har fortsatt verk rundt øynene om morgenen. Er ellers i fin form, uten feber og uten å være rød på eller rundt øynene. Hvor lang tid tar det vanligvis å bli bra, og hvor lenge kan man bruke salven sammenhengende? Burde vi prøve en annen type?

Hei, Det høres ut som om datteren deres er i ferd med å bli bra av sin øyekatarr dersom det ikke lenger er hovent eller rødt rundt eller på øyet.

Vask bort verken om morgenen med en fuktig klut (en klut for hvert øye, slik at det ikke smitter fra øye til øye) før dere legger på øyesalve.

Ofte må salven brukes i 7-10 dager og det er lurt å holde på et par dager ekstra slik at øyekatarren ikke blusser opp igjen.

Dersom det er Fucithalmic dere bruker og katarren blusser opp igjen, kan det være lurt å forsøke Kloramfenikol i stedet (og visa versa).

Mvh

Jon Skranes

Barnelege

Var dette nyttig for deg?

Nei 
Ja 
0 fant dette nyttig

Aktuelle spørsmål

Gutt 14 måneder med hoste i 7 måneder

Les mer ››

Kan det være omgangssyke?

Les mer ››

Jente på 5 år med mollusker

Les mer ››

Kraftig halsbetennelse og utslett

Les mer ››

3 år og hyppige luftveisinfeksjoner. Overfølsommer slimhinner i luftveiene?

Les mer ››