Hei. Jeg har ei datter på 7 år som får et par år siden ble utredet på AHUS fordi hun besvimte så lett. De kunne ikke finne noen feil på henne og godt er det .Hun har ikke besvimt noe særlig på ca 1 1/2 år, men den siste mnd så har hun besvimt 3 ganger. Al

Hei. Jeg har ei datter på 7 år som får et par år siden ble utredet på AHUS fordi hun besvimte så lett. De kunne ikke finne noen feil på henne og godt er det .Hun har ikke besvimt noe særlig på ca 1 1/2 år, men den siste mnd så har hun besvimt 3 ganger. Alle gangene har vært i forbindelse med skader hun har pådratt seg slik at hun har begynt å blø. I dag tidlig besvimte hun igjen og er borte et par minutter, kroppen rister og hun blir helt stiv. Dette var i forbindelse med at vi skulle skifte et plaster på kneet....en ganske ufarlig ting! Når hun kommer til seg selv er hun veldig utmattet, sliten og redd. Hun er egentlig ei tøff og uredd jente, men jeg merker at hun blir mer og mer redd for å gjøre aktiviteter som kan være litt utfordrende, da hun er redd for at hun skal slå seg å besvime. Venninnene hennes sier også at de redde for å leke alene med henne i tilfelle hun besvimer uten at det er voksne tilstedet. Jeg jobber selv med forsikring og behandler saker med barnesykdommer. Synes dere at hun bør få en utredning til får å se om hun kan ha en dårlig utviklet hjerteklaff? Jeg er litt nervøs for at hun skal skade seg hvis hun besvimer når hun er ute alene....Det er ikke noe gøy som mor å se barnet sitt få slike"anfall" .

Hei Dette høres ufarlig ut, men jeg er enig i at det ikke er noe hyggelig at hun stadig besvimer. Det høres mest ut som en forsterket nervus vagus-reaksjon med sannsynlig blodtrykksfall og ledsagende besvimelse når hun utsettes for noe ubehagelig. Jeg synes at du kan be om en ny utredning på AHUS siden det har gått 1 1/2 år og dette fortsatt er et problem.

Mvh

Jon Skranes

Barnelege

Var dette nyttig for deg?

Nei 
Ja 
0 fant dette nyttig

Aktuelle spørsmål

Vondt i magen og diare

Les mer ››

Feber, oppkast og diare

Les mer ››

Hvor lenge varer vannkopper?

Les mer ››

Mollusker

Les mer ››

Jente på 11 år som hver dag føler seg svimmel og har besvimt flere ganger

Les mer ››