Hei.Har en datter på 9 år som i 1 1/2 uke nå har hatt vondt i nakken og hodet. Hun kan bevege hodet og bøye det ned mot brystet, men det gjør vondt. Hun klager over kvalme og spiser lite, sover mye både dag og natt. Fikk for ett år siden flåttbit bak øret

Hei. Har en datter på 9 år som i 1 1/2 uke nå har hatt vondt i nakken og hodet. Hun kan bevege hodet og bøye det ned mot brystet, men det gjør vondt. Hun klager over kvalme og spiser lite, sover mye både dag og natt. Fikk for ett år siden flåttbit bak øret, på høyre side, ingen røde merker etter at flåtten ble fjernet. Har ca ett halvt år nå gått med en liten kul bak i nakken, på høyre side som i perioder er vond. Var hos fastlege med henne denne uka og tok en rekke blodprøver, svaret på disse var fine. Har også tatt prøve på borellia, men denne foreligger ikke ennå. Denne jenta er til vanlig i mye aktivitet, nå gråter hun mye og våkner om natten pga smerter. Får 200 mg ibux og 500 mg paracet mot smerter, men med middels virkning. Kjenner at jeg som mor er bekymret, er ikke slik min datter pleier være,og føler fastlege ikke skjønner oss. Er faktisk veldig bekymra for datteren min. Hva bør jeg gjøre videre nå?

Hei, Sykehistorien slik du forteller den, kan passe med en hjernehinnebetennelse slik vi ser det i forbindelse med Borreliainfeksjon.

Dette gir ofte en lett irritasjon av hjernehinnene med noe nakkestivhet, samt mer kroniske symptomer som hodepine, nedsatt matlyst, kvalme, økt trøtthet etc.

Jeg synes at du skal dra på legevakta og be om at jenta blir undersøkt av en barnelege for å få sjekket om hun er nakkestiv.

Dersom hun er det, bør det gjøres spinalvæskeundersøkelse mtp påvisning av Borrelia-antistoffer og betennelsesceller i ryggmargsvæsken.

Mvh

Jon Skranes

Barnelege

Var dette nyttig for deg?

Nei 
Ja 
0 fant dette nyttig

Aktuelle spørsmål

Oppkast og utslett

Les mer ››

2årig gutt, astmabronkitt, tilrettelegging for soving

Les mer ››

"Sti på øyet" eller øyekatarr?

Les mer ››

Jente 3 år antydning til lungebetennelse

Les mer ››

Jente 15 mnd med høy feber

Les mer ››