Hei. Jeg har en aktiv gutt på snart 2 år. Han har mer eller mindre hostet siden han begynte i barnehage for ett år siden, men for ca 5 - 6 uker siden begynte han å brekke seg om natten. Det skjer stort sett bare en gang i løpet av natten, men jeg får et i

Gutt 2 år hostet siden han begynte i barnehage for ett år siden.
Hei. Jeg har en aktiv gutt på snart 2 år. Han har mer eller mindre hostet siden han begynte i barnehage for ett år siden, men for ca 5 - 6 uker siden begynte han å brekke seg om natten. Det skjer stort sett bare en gang i løpet av natten, men jeg får et inntrykk av at det er masse slim som samler seg og at "kveles" litt av dette. Ett par ganger har han skiftet farge i ansiktet og blitt litt borte. Han spiser utrolig lite, men det har han også gjort det siste året. Veier ikke mer enn 10 1/2 kilo. Må si jeg er ganske bekymret. Allmentilstanden hans på dagtid er topp og langt fram motorisk og språklig. Har vært hos fastlege som sier nei til astma og andre lungesykdommer, men stiller et spørsmål ved refluks? Vi er henvist videre,men jeg syntes det er altfor lang ventetid. Hva tror du dette kan være?

Hei, Det er vanskelig å si hva dette kan være uten å ha undersøkt gutten selv, men jeg er enig i at han bør utredes videre.

Jeg regner med at han er henvist til barnelege/barnepoliklinikk.

Det er viktig å utelukke refluks, i tillegg bør det tas en del blodprøver og kanskje røntgenbilde av lungene for å sjekke at alt er ok.

Dersom han er liten av vekst og/eller tynn, kan det være aktuelt å sjekke immunapparatet hans.

Andre tester ville også kunne være aktuelle avhengig av hva barnelegen finner ved undersøkelsen.

Mvh

Jon Skranes

Barnelege

Var dette nyttig for deg?

Nei 
Ja 
0 fant dette nyttig

Aktuelle spørsmål

Forandring i Neglene

Les mer ››

To syke barn, feber og utslett,skarlagensfeber? vannkopper?

Les mer ››

Oppkast

Les mer ››

Barn med uforklarlige "anfallsliknende" episoder

Les mer ››

Vondt i magen

Les mer ››