Datteren min på 16 måneder har blitt veldig hoven og rød rundt høyre øye. Det væsker ikke, og det kommer ikke puss fra øyet. Ikke klør det heller. Det virker derimot som om hun har veldig vondt i området rundt, og vil ikke bli tatt i ansiktet. Vi var hos

Bihulebetennelse?
Datteren min på 16 måneder har blitt veldig hoven og rød rundt høyre øye. Det væsker ikke, og det kommer ikke puss fra øyet. Ikke klør det heller. Det virker derimot som om hun har veldig vondt i området rundt, og vil ikke bli tatt i ansiktet. Vi var hos fastlegen i dag, som ikke helt greide å undersøke øyet (datteren min vrei seg unna), og hun ga oss bare en resept på salve mot øyekatarr. Nå leser jeg litt om bihulebetennelse hvor det ene øyet hovner opp, og at dette kan være alvorlig for små barn. Hun har hatt 40.5 i feber i dag og i går, og Paracet-stikkpiller har ikke hatt mye effekt. Hun har vært forkjølet, men det har gått over og hun har vært frisk noen dager før øyet hovnet opp. Er det noen sjanse for at det er bihulebetennelse, eller noe annet? Eller kan det være øyekatarr uten væsking/puss?

Hei, Ja, slik du beskriver dette, så kan dette passe med en type bihulebetennelse som rammer bihulen bak øyet, såkalt ethmoidalsinusitt.

Du kan lese om denne tilstanden og se fotografier av barn med dette på nettsiden under Akutt bihulebetennelse - Komplikasjoner.

Ved en øyekatarr vil det som oftest væske fra øyet, og det hvite på øyet vil ofte også være rødt. Smerter er ikke vanlig ved øyekatarr, og siden jenta også har høy feber, så synes jeg absolutt at du skal få henne undersøkt på legevakta.

Ethmoidalsinusitt er en alvorlig tilstand og må behandles med store doser antibiotika.

Mvh

Jon Skranes

Barnelege

Var dette nyttig for deg?

Nei 
Ja 
0 fant dette nyttig

Aktuelle spørsmål

Jente 4 år hostet i 4 uker.

Les mer ››

Plagsom hoste

Les mer ››

Oppkast og diare i 5 dager.

Les mer ››

Røde prikker på ryggen,rompa, armene og beina til jente på 17mnd. Vannkopper ?

Les mer ››

Kan det være mollusker?

Les mer ››